Welkom

Verzekeringen

Wat krijg ik vergoed?

Fysiotherapie

Fysiotherapie zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wat u precies vergoed krijgt, hangt af van uw leeftijd en de reden waarom u fysiotherapie krijgt. U kunt zich aanvullend verzekeren voor fysiotherapie die niet in de basisverzekering zit.

Kuuroord

Wat is de vergoeding bij verblijf in een reuma kuuroord?

In 2019 zijn veel zorgverzekeraars gestopt met de vergoeding van kuuroorden. Check je nieuwe polisvoorwaarden. Hier vindt u een overzicht van vergoedingen door verzekeraars: https://www.zorgverzekeringwijzer.nl/zorgvergoedingen/reuma-kuuroorden

Een verblijf in een kuuroord wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Een vergoeding kan worden verstrekt uit een aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering wordt vermeld of je recht hebt op een vergoeding. Hierbij worden ook de voorwaarden vermeld om voor een vergoeding in aanmerking te komen. Er wordt meestal een bepaald maximum bedrag per jaar vergoed. In de onderstaande tabel kun je zien welke vergoeding je krijgt per zorgverzekeraar. De stichting kuren met reuma en het reumafonds hebben meer informatie over kuuradressen en binnen en buitenland.

Nederland heeft één thermaal bron in Arcen, het heilzame water wordt opgepompt vanuit 892 meter diepte

Heeft een kuuroord voordelen voor reuma?

Voor mensen met een reumatische aandoening zijn er kuuroorden in binnen- en buitenland. Een verblijf in een kuuroord is een onderdeel van de totale behandeling van een reuma patiënt. Door te ontspannen en oefenen voelen de meeste reuma patiënten zich beter na een kuur. Een kuur in een kuuroord is een intensieve behandeling en is dus geen vakantie. Een verblijf in een reuma kuuroord duurt ongeveer één of twee weken. Er wordt voor elke patiënt een persoonlijk kuurprogramma opgesteld. Het doel is om de reumatische klachten aanzienlijk te doen verminderen. Enkele onderdelen van een kuurprogramma:

  • Het baden in thermaal water (water uit een natuurlijke bron)
  • Spierkracht en beweeglijkheid van de gewrichten verbeteren door actieve oefentherapie
  • Hydrotherapie (oefentherapie in het water)
  • Massages
  • Ontspanning zoals lezen, een wandeling maken, rusten

Health Care Bad Arcen Beter door bewegen

Revitaliserend kuuroord, gezonder worden, zijn en blijven? Bel 077-4731609 voor meer informatie of een reservering

Contact

Locatie

Fysiopraktijk Thermaalbad Arcen B.V

Klein Vink 11, 5944 EX Arcen

Contact Us

Tel. 077 473 16 09

info@healthcarebadarcen.nl