Welkom

Kuren

• reumatische aandoeningen
• rugklachten
• arm-, nek- en schouderklachten (RSI)
• luchtwegproblemen
• hart- en vaatziekten
• revalidatie na gewrichtsoperatie of sportblessure
• huidproblemen

Kuren

Health Care Bad Arcen heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van mensen met Reumatische aandoeningen. Het thermaalmineraalwater heeft een gunstige en in veel gevallen een pijnverzachtende werking bij gewrichtsklachten. Van deze eigenschappen maken de fysiotherapeuten gebruik bij het behandelen van reumatische aandoeningen.Een kuur duurt tussen de één en drie weken.De basis van onze groepskuren is het oefenen in het warme water van het Thermaalbad en oefeningen in de zaal of fitnessruimte.

Daarnaast krijgt u elke werkdag een individuele behandeling door een van onze therapeuten. Onze kuurarts stelt in overleg met u uw kuurprogramma samen.Er zijn 3 soorten reumakuren: de klassieke kuur, de budget kuur en de individuele kuur. U kunt tegen een gereduceerd tarief gebruik maken van de bungalows op het nabijgelegen bungalowpark Klein Vink of met kuurcentrum verbonden Parkhotel Bad Arcen.

de klassieke kuur

De basis voor deze kuur is het gebruik van en het doen van oefeningen in het warme thermaalmineraalwater van het Thermaalbad Arcen. Daarnaast heeft u nog een aantal individuele behandelingen die tijdens de intake met de kuurarts voor u persoonlijk worden samengesteld.

Voor meer informatie over de klassieke kuur kunt u contact met ons opnemen via info@healthcarebadarcen.nl of telefonisch 077-4731609

Kuurweken Klassiek

Kuur K1: 

1 week: vrijdag 1 maart t/m vrijdag 8 maart 2024

2 weken: vrijdag 1 maart t/m vrijdag 15 maart 2024

Kuur K2:

1 week: vrijdag 24 mei t/m vrijdag 31 mei 2024

2 weken: vrijdag 24 mei t/m vrijdag 7 juni 2024

Kuur K3:

1 week: vrijdag 15 november t/m vrijdag 22 november 2024

2 weken: vrijdag 15 november t/m vrijdag 29 november 2024

Kosten kuur Health Care Bad Arcen
1 week € 785.00 
2 weken € 1450.00
(drie weken kuur mogelijk op aanvraag)

De prijzen van de kuur zijn excl. verblijf, er is wel een mogelijkheid tot een speciaal kuurtarief in het naastgelegen Parkhotel Bad Arcen.

de budgetkuur

We zijn gestart met een scherp geprijsde kuur. De basis voor deze kuur is evenals in onze Klassieke Kuur het gebruik van en het doen van oefeningen in het warme thermaalmineraalwater van het Thermaalbad Arcen. Daarnaast heeft u nog een aantal individuele behandelingen die tijdens de intake met de kuurarts voor u persoonlijk worden samengesteld. Bij de Budgetkuur heeft u twee behandelingen per dag onder leiding van een therapeut.

Op woensdag heeft u oefentherapie in het water en oefentherapie in de zaal. Op de andere werkdagen heeft u ook oefentherapie in het water en heeft u een individuele behandeling. Verder dient u tijdens de Budgetkuur zelf voor een badjas zorgen.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via info@healthcarebadarcen.nl of telefonisch 077-4731609

Kuurweken Budget

Kuur B1:

1 week: maandag 8 april t/m vrijdag 12 april 2024
2 weken: maandag 8 april t/m vrijdag 19 april 2024

Kuur B2:

1 week: maandag 10 juni t/m vrijdag 14 juni 2024
2 weken: maandag 10 juni t/m vrijdag 21 juni 2024

Kuur B3:

1 week: maandag 30 september t/m vrijdag 4 oktober 2024
2 weken: maandag 30 september t/m vrijdag 11 oktober 2024

Kuur B4:

1 week: maandag 4 november t/m vrijdag 8 november 2024
2 weken: maandag 4 november t/m vrijdag 15 november 2024

Kosten Budgetkuur Health Care Bad Arcen
1 week € 540.00 

2 weken € 1019.00

De prijzen van de kuur zijn excl. verblijf, er is wel een mogelijkheid tot een speciaal kuurtarief in het naastgelegen Parkhotel Bad Arcen.

de individuele kuur

Naast de budget en klassieke kuur bieden wij ook een individueel kuur-programma aan. De individuele behandelingen bespreekt u persoonlijk tijdens de intake met uw kuurarts.

De individuele kuur is bestemd voor diegene die niet aan een groepskuur willen of kunnen deelnemen.

Individueel

Wij bieden deze kuur bijna het gehele jaar door aan. Voor prijzen of meer informatie over deze kuur kunt u contact met ons opnemen via info@healthcarebadarcen.nl of telefonisch 077-4731609

De prijzen van de kuur zijn excl. verblijf, er is wel een mogelijkheid tot een speciaal kuurtarief in het naastgelegen Parkhotel Bad Arcen.

De data van individuele kuren op aanvraag
De prijzen daarvan zijn afhankelijk van het kuurprogramma
Het kuurprogramma wordt samengesteld na intake.

 

Kuren & Overnachten

Wellness wordt pas echt relaxed als u na een dagje spa zo uw bed kunt induiken. Wat dacht u van een wellness weekend in Limburg in een van de splinternieuwe hotelkamers van Parkhotel Bad Arcen. Te midden van de prachtige natuur van Nationaal Park De Maasduinen biedt Parkhotel Bad Arcen verschillende sfeervolle hotelkamers.

Tijdens uw verblijf in dit wellness hotel heeft u gratis toegang tot Thermaalbad Arcen waar u binnen een paar minuten een warm kruidenbad of hete sauna instapt. In het hotelrestaurant staan diverse culinaire lekkernijen voor u klaar en aan de bar drinkt u voor het slapen nog even gezellig een drankje.

Comfort Kamer
Per nacht  € 99,00

Deluxe Kamer 
Per nacht  € 109,00

incl. badjas, slippers en saunahanddoek

Bovengenoemde prijzen zijn per kamer per nacht
Inclusief:
*Badlinnen
*Bedlinnen
*Dagelijkse schoonmaak van de kamer
*Ontbijt
*Deluxe kamer is met balkon of terras 

Exclusief:
*Lokale heffingen per persoon per nacht
*Eventuele voorkeurstoeslag.

 

Optioneel:
*Lunch
*Diner, exclusief drankjes

Check-in Kamer vanaf 15.00 uur, check-out uiterlijk 10.00 uur. Toegang tot Thermaalbad wordt separaat geregeld en is niet in bovenstaande prijzen inbegrepen. Kamers zijn op basis van beschikbaarheid. Genoemde prijzen zijn geldig tot 31-03-2023.  Prijswijzigingen vanuit Parkhotel Bad Arcen voorbehouden. 

Ervaringen

K. v. B., 21 jaar, Morbus Bechterew.

In maart 2010 zijn mijn rugklachten ontstaan. Na veel onderzoeken in het ziekenhuis is in december 2011 de diagnose Bechterew gesteld. Door een folder die ik bij het Thermaalbad zag liggen, zag ik dat er ook kuren gegeven werden voor verschillende soorten reuma waaronder ook Bechterew. 

K. S., 46 jaar, vrouw, Morbus Sjögren, fibromyalgie.

Ik heb sinds mijn 27ste fibromyalgie. Later zijn hier nog de diagnoses, Sjögren en artrose bij gekomen. Al deze vormen van reuma veroorzaakten al jaren pijn, vermoeidheid en stijfheid. Door de Sjögren kan ik geen medicatie verdragen.  In april 2012 ben ik gaan kuren en ging ik erg slecht lopend de kuur in

J. P. , Man, 49 jaar, Morbus Bechterew.

Ik heb sinds 1997 Morbus Bechterew. Vanaf het moment dat deze diagnose werd gediagnosticeerd, ben ik begonnen in een Bechterew oefengroep. Hierdoor kwam ik in contact met het Academisch Ziekenhuis in Maastricht. Zij zochten op dat moment proefpersonen voor het wetenschappelijk onderbouwen van reumakuren. Toen ben ik voor het eerst in Arcen een tweeweekse Bechterewkuur gaan volgen. Wetenschappelijk is nadien bewezen dat deze kuur goed werkt voor mensen met reuma.

Kuurervaring W. v. G, 62 jaar, man, Morbus Bechterew en artritis

Sinds 1988 zijn er bij mij de diagnoses van Morbus Bechterew en artritis gesteld. Dit na jaren zoeken, daar Bechterew niet zo maar te vinden is en er eerst vele andere onderzoeken aan vooraf gingen. Ik zou hernia’s hebben(waar ik ook twee maal aan geopereerd ben) en artritis inwendig in mijn wervelkolom. Ook daar ben ik op een drietal niveaus aan geopereerd, wat resulteerde in instabiliteit. Het was een lange pijnlijke weg.

Health Care Bad Arcen innerlijke gezondheid

Voor ontstekingsreuma, zoals Reumatoïde Artritis en de Ziekte van Bechterew, degeneratieve reuma, zoals Artrose, aandoeningen aan het bewegingsapparaat, zoals Jicht of Osteoporose, Reumatische ontstekingsziektes, zoals Fibromyalgie (weke delen reuma) Bel 077-4731609 voor meer informatie of een reservering.

Contact

Locatie

Fysiopraktijk Thermaalbad Arcen B.V

Klein Vink 11, 5944 EX Arcen

Contact Us

Tel. 077 473 16 09

info@healthcarebadarcen.nl