Welkom

Fysiotherapie

Fysiotherapeutische screening zonder verwijzing huisarts

Fysiotherapeutisch onderzoek

Fysiotherapeutische behandeling

​Reumatherapie

Voor patiënten met verschillende vormen van reumatische aandoeningen hebben wij diverse behandelvormen. Onze speciaal opgeleide fysiotherapeuten kiezen de voor u meest geschikte behandeling, natuurlijk in overleg met u. Belangrijk bij reuma is dat u in beweging blijft en uw zelfstandigheid zo lang en goed mogelijk weet te behouden.

Het accent zal dan ook in de meeste behandelingen liggen op actieve oefentherapie. Deze kan plaats vinden in een van onze behandelruimtes, in de oefen of fitnesszaal, alsook in het thermaal water. Er wordt getracht om samen met u te komen tot uw eigen doel.

Orthopedische fysiotherapie

Ook voor schouder, rug of knieklachten, of revalidatie na bijvoorbeeld een heupoperatie staan wij graag voor u klaar. Er wordt gekeken naar de dor u ervaren problemen, deze vormen het uitgangspunt van uw behandeling.

Samen met u wordt er gekeken naar de meest geschikte vorm van therapie, waarbij we naast de behandelkamer ook gebruik kunnen maken van onze goed geoutilleerde fitnessruimte. Hier wordt dan samen met u gewerkt om uw doelen te bereiken.

Medical Taping Concept

Het Medical Taping Concept wordt door al onze therapeuten indien nodig toegepast in uw behandeling. Deze flexibele manier van tapen beperkt uw bewegingsvrijheid niet, maar geeft vaak toch de gewenste steun of ontlasting van een pijnlijk gewricht

of gevoelige spier. Het tapen wordt gebruikt als ondersteuning van uw behandeling en gebeurt met speciale tape, het vervangt niet de therapie zelf! Informeer naar de mogelijkheden bij een van onze therapeuten.

Hydrotherapie

Daar wij als praktijk gevestigd zijn in het Thermaalbad Arcen, hebben wij natuurlijk ook de mogelijkheid om met u te oefenen in het warme thermaal water (35⁰). Door deze temperatuur wordt uw lichaam door en door verwarmd. Door de opwaartse kracht van het water ervaart u nagenoeg gewichtloosheid. Hierdoor worden uw gewrichten nauwelijks belast en kunt u zich vaak veel makkelijker en met minder pijn bewegen. Door deze lichte belasting van de gewrichten is het mogelijk om al vroeg in een revalidatieproces te starten met functionele oefeningen zoals lopen.

In het water kunnen uw spieren dan al aansterken zonder het gekwetste gebied extra te belasten. Hydrotherapie is fysiotherapie voor mensen welke moeite hebben met het uitvoeren van oefeningen op het droge. Dit kan bijv. komen door klachten van de spieren/gewrichten, een spierziekte, chronische pijn of na een operatie aan een van de grote gewrichten. Door deze lichte belasting van de gewrichten is het mogelijk om al vroeg in een revalidatieproces te starten met functionele oefeningen zoals lopen.

Groepsbeweging

Groepsbewegen onder begeleiding van fysiotherapeut. Op maandag en woensdag is er de mogelijkheid om onder begeleiding van een fysiotherapeut in groepsverband te oefenen in warm water. Het oefenen in water is goed voor lichaam en geest. De maximale grootte van een groep is 15 deelnemers.

De kosten zijn € 7,50 per keer, welke aan het begin van het kwartaal vooruit betaald worden. Mocht U informatie willen over het bewegen in groepsverband, of kunt U zelf een groep samenstellen van minimaal 8 mensen, neem dan contact met ons op.

Health Care Bad Arcen Beter door bewegen

Blessure, pijn of bewegingsbeperking?

Bel 077-4731609 en geniet weer snel van een gezond lichaam.

Contact

Locatie

Fysiopraktijk Thermaalbad Arcen B.V

Klein Vink 11, 5944 EX Arcen

Contact Us

Tel. 077 473 16 09

info@healthcarebadarcen.nl