Welkom

Ervaringen

Lees de reviews van onze klanten

Mevr. v.d. L. , Zaltbommel

I.R., 43 jaar, vrouw, Reumatoïde artritis vanaf mijn twaalfde.

Ik ben geboren en getogen in de Achterhoek, waar ik wekelijks met een groepje meedeed aan “reumazwemmen”. Daar hoorde ik voor het eerst van een aantal mensen dat ze op kuurreis gingen, in hun geval naar Turkije. Ik had toen al wel interesse maar was er fysiek zo slecht aan toe dat een kuur voor mij niet haalbaar was. In 2006 verhuisde ik met mijn partner naar Limburg en met het Thermaalbad Arcen ” om de hoek ” besloot ik in de winter van dat zelfde jaar om het eens te gaan proberen. Ik heb toen een drieweekse kuur gevolgd, echter zonder verblijf. De kuur heeft me goed gedaan alleen het pendelen viel me zwaar.

Wegens het moederschap heb ik in de jaren daarna niet meer gekuurd. In de winter van 2012 ben ik weer voor een tweeweekse kuur gegaan, ditmaal mét verblijf en dit met zeer goed resultaat. Ik kon al tijdens de kuur een deel van mijn medicatie laten staan en dit resultaat hield enkele maanden aan. Ook was ik minder stijf en namen de pijnklachten af. Ook gedurende de wintermaanden ben ik blijven bewegen, veel fietsen en thuis oefeningen doen.

In april van dit jaar ben ik weer geweest, ditmaal voor een korte onderhoudskuur. Mijn voornemen is om minstens één maal per jaar een kuur te volgen in de winter en indien mogelijk ook een korte kuur in het voorjaar. Afgezien van het resultaat dat het me fysiek heeft gebracht, heeft het me mentaal ook goed gedaan. Het contact met medepatiënten was prettig, gezellig en ook leerzaam.

Kortom, ik kan iedereen met RA en Bechterew aanraden om het ook eens te proberen.

C. R., Driebergen

K. S., 46 jaar, vrouw, Morbus Sjögren, fibromyalgie.

Ik heb sinds mijn 27ste fibromyalgie. Later zijn hier nog de diagnoses, Sjögren en artrose bij gekomen. Al deze vormen van reuma veroorzaakten al jaren pijn, vermoeidheid en stijfheid. Door de Sjögren kan ik geen medicatie verdragen. In april 2012 ben ik gaan kuren en ging ik erg slecht lopend de kuur in. Tijdens deze kuur kreeg ik s ’morgens oefeningen in het warme thermale water. Oefeningen die niet mogelijk waren in de zaal die kreeg ik wel gedaan in warm water. Na een pauze van een uur gingen we in de zaal oefentherapie doen. Iedere dag ging het iets beter. S ’middags ging ik eerst een uur slapen in de rustruimte waarna ik een persoonlijk op mij afgestemde behandeling kreeg.

Jij krijgt dan bijvoorbeeld een fango , een karwendelbad, een soft pack of een therapeutische massage. Deze behandelingen zijn bedoeld om je lijf weer te laten herstellen van het oefenprogramma morgens. Het was zwaar, maar doordat je in een groep zat sleepten de anderen je er wel doorheen als het even niet mee zat. Na twee weken was mijn beweeglijkheid beter dan het in jaren was geweest. Tijdens de kuur is het belangrijk dat je je helemaal richt op je eigen lijf en even afstand neemt van de thuissituatie. Even dat beetje energie wat je hebt helemaal in je zelf stoppen. Toen ik thuiskwam was ik twee weken erg moe. Na twee weken rustig aan te doen, kreeg mijn lijf een enorme boost. Ik kreeg veel meer energie en de pijn was veel minder. Sindsdien ben ik thuis veel gaan wandelen want ik wilde er alles aandoen om mijn beweeglijkheid en de opgebouwde conditie te handhaven. Nu ga ik ieder jaar in voor –en najaar twee weken kuren, om mijn medisch situatie zo stabiel mogelijk te houden.

K. v. B., 21 jaar, Morbus Bechterew.

In maart 2010 zijn mijn rugklachten ontstaan. Na veel onderzoeken in het ziekenhuis is in december 2011 de diagnose Bechterew gesteld. Door een folder die ik bij het Thermaalbad zag liggen, zag ik dat er ook kuren gegeven werden voor verschillende soorten reuma waaronder ook Bechterew. Ik wilde mezelf graag beter voelen en het uiterste uit mezelf halen ook al heb ik nu reuma. De kuurweek sprak mij enorm aan vanwege de verschillende behandelingen: oefentherapie in de oefenzaal, oefentherapie in het Thermaalbad en daarnaast nog iedere dag individuele fysiotherapeutische kuurbehandelingen.

Na contact te hebben gehad met het Thermaalbad in Arcen heb ik toch besloten om in april 2012 te beginnen met een kuurbehandeling. Ik ben begonnen met een week, om te kijken of ik een goed gevoel had bij de behandelingen, en om te ervaren hoe het was om in een groep te zijn met andere mensen met reuma. Ik vond het wel spannend als jonge meid want ik wist van tevoren dat de rest van de groep wel een stuk ouder zou zijn als ik. Het team gaf mij gelijk bij binnenkomst een warm welkom en ik voelde me gelijk een individu en geen nummer! Ze begrepen ook waar je over praatte als je het over je ziekte had. Het therapeutisch team is in staat en om het uiterste uit je te halen. Ook de andere kuurgasten geven je een warm gevoel. Iedereen begrijpt van elkaar wat de buitenwereld soms niet begrijpt. Je kan ervaringen uitwisselen en over je reuma praten maar er wordt zeker ook veel gelachen en plezier gemaakt tijdens de kuur. De oefeningen die je tijdens de kuurweek volgde, vond ik erg fijn! Je kunt het voor jezelf zo zwaar of licht maken als je zelf wilt. Je krijgt persoonlijke begeleiding en de therapeuten ondersteunen je bij de dingen die moeilijker gaan. Na een week kuren heb ik lichamelijk een matige vooruitgang geboekt. Je moet ook minstens twee weken gaan kuren om echt effect te bereiken. Wel heb ik veel aan de ervaringen gehad van andere kuurgasten.

Ik heb een duidelijk beeld gekregen hoe een kuurweek in elkaar zit, ik ben er zeer positief over! Volgend jaar kom ik zeker terug maar dan voor twee weken om lichamelijk nog meer vooruitgang te boeken! 

Kuurervaring W. v. G, 62 jaar, man, Morbus Bechterew en artritis

Sinds 1988 zijn er bij mij de diagnoses van Morbus Bechterew en artritis gesteld. Dit na jaren zoeken, daar Bechterew niet zo maar te vinden is en er eerst vele andere onderzoeken aan vooraf gingen. Ik zou hernia’s hebben(waar ik ook twee maal aan geopereerd ben) en artritis inwendig in mijn wervelkolom. Ook daar ben ik op een drietal niveaus aan geopereerd, wat resulteerde in instabiliteit. Het was een lange pijnlijke weg.
Gelukkig vond een revalidatiearts het euvel en bevestigde de reumatoloog vervolgens de diagnose Morbus Bechterew. De behandeling met geneesmiddelen en fysiotherapie gaf enige verlichting. Veel baat vond ik bij het kuren in Arcen. Niet alleen de oefentherapie in de ochtend en de behandelingen op mij persoonlijk afgestemd in de middag, maar ook bij de kuurgroep. Ik had het met de kuurgroep erg getroffen. Men leert daar veel van elkaar want ieder beleeft de reuma op zijn of haar manier en gaat er ook weer anders mee om!

Kuren doe ik nu al voor de achtste keer in Arcen en er zullen er zeker nog vele volgen! Het team van therapeuten welke de kuur begeleiden, leveren zeer goed werk af. En wat belangrijk is, ze doen dat met volle bezieling. Zij kunnen de Bechterew en artritus of andere aandoeningen natuurlijk niet wegnemen, maar hun behandelingen en persoonlijke benadering verlichten je in ieder geval.

Kortom ik ben erg content met het begeleidingsteam en raad dan ook een ieder aan om te gaan kuren in Arcen.

J. P. , Man, 49 jaar, Morbus Bechterew.

Ik heb sinds 1997 Morbus Bechterew. Vanaf het moment dat deze diagnose werd gediagnosticeerd, ben ik begonnen in een Bechterew oefengroep. Hierdoor kwam ik in contact met het Academisch Ziekenhuis in Maastricht. Zij zochten op dat moment proefpersonen voor het wetenschappelijk onderbouwen van reumakuren. Toen ben ik voor het eerst in Arcen een tweeweekse Bechterewkuur gaan volgen. Wetenschappelijk is nadien bewezen dat deze kuur goed werkt voor mensen met reuma.

Sindsdien ga ik ieder jaar in het najaar twee weken kuren. Ik kom zo veel beter de winter door en ben in staat om twintig uur per week te blijven werken en deels ons huishouden te doen thuis. Ook ben ik door het kuren ik in staat om de Bechterew te stabiliseren.

Buiten het kuren om zorg ik dat ik dagelijks goed blijf bewegen om het opgebouwde kuurresultaat zo lang mogelijke behouden.

F.T., 63 jaar, man, Reumatoïde artritis.

In 2000 heb ik na een periode met heftige pijnen aan mijn gewrichten de diagnose Reumatoïde Artritis (RA) gekregen. In eerste instantie kon ik met ontstekingsremmers redelijk normaal blijven functioneren. Echter na verloop van tijd kreeg de RA mij steeds meer in haar greep en ben ik 4 jaar geleden noodgedwongen gestopt met werken. Momenteel spuit ik wekelijks Enbrel (biological) in combinatie met Methotrexaat. Door deze medicatie heb ik de RA nu redelijk onder controle. Vanaf 2006 ben ik jaarlijks kuurprogramma’s gaan volgen in Tsjechië en Montenegro. Deze Balneo-kuren werden met een verwijzing van mijn Reumatoloog grotendeels door mijn zorgverzekeraar vergoed. Tijdens een consult met mijn reumatoloog vertelde ik, steeds meer op te zien tegen de verre reizen naar deze kuuroorden, deze gaf mij de tip om eens te gaan kuren in eigen land, waarbij hij Arcen adviseerde. Nadat ik nu twee keer in Arcen ben wezen kuren is het voor mij een openbaring dat je – zo dicht bij huis – een kuur kunt volgen die kwalitatief evengoed, zo niet beter is, dan de programma’s die ik in het buitenland heb gevolgd. Op basis van mijn jarenlange kuurervaring kan ik stellen dat in Arcen, de deskundigheid van de kuurarts, de vaardigheden van de therapeuten, maar ook de kwaliteit van de behandelingen van een hoog niveau zijn. Daarnaast zijn de gemoedelijke sfeer, het kuren in kleine groepen, de mooie locatie, de goede faciliteiten en de prima hygiënische omstandigheden voor mij ook niet onbelangrijke pluspunten. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een verblijf op het naast het Health Care Bad Arcen gelegen vakantiepark maar ik hoor van andere kuurgasten dat er op korte afstand ook goede hotelfaciliteiten zijn. Mensen in mijn omgeving vragen vaak, hoe gaat het met je RA nadat je in Arcen zo’n kuur gevolgd hebt? Mijn ervaring is, dat ik dan voor een langere periode weer extra energie heb, ik zeg dan ook vaak dat ik ben wezen bijtanken!

Niet onbelangrijk om te vermelden is, dat ook Health Care Bad Arcen een overeenkomst heeft met mijn zorgverzekeraar waardoor zowel de kuur als de verblijfskosten op het park grotendeels vergoed worden. Het kuren in Arcen staat voortaan jaarlijks in mijn agenda en het voelt zowel letterlijk als figuurlijk als een “warm bad”

Health Care Bad Arcen Beter door bewegen

Revitaliserend kuuroord, gezonder worden, zijn en blijven? Bel 077-4731609 voor meer informatie of een reservering

Contact

Locatie

Fysiopraktijk Thermaalbad Arcen B.V

Klein Vink 11, 5944 EX Arcen

Contact Us

Tel. 077 473 16 09

info@healthcarebadarcen.nl